Dag 25. 22-05-2019. Grundejer! Klik her!


Grundejer! Hedder det når man rammer bunden i sejlerverden! Det gjorde vi idag, det var dog ikke så dramatisk som det nemt kan gå på disse kanter.

Vi vågnede og fik morgenmad i vores herlige ankerbugt, det var bare ren idyl, ikke en vind og sol fra morgenstunden. Videre nord på 23 sømil, ville vi sejle idag, op til en meget lille havn.

Vi sejlede 5 timer igen for motor, vinden lige i mod os. De siger vinde skal vende i morgen eftermiddag, det bliver dejligt.

Ved indsejlingen til den lille havn havde vi godt læst at der kun var 1,7 meter vand og vi stikker 1,6 meter. Indsejlingen var en MEGET smal passage op i mod en klippe ø og på den anden side, en rød bøje som vi ikke skulle på den anden side af.
Fuldt fokuseret på klippe øen og indsejlingen gik det langsomt frem. Til det pludselig sagde mærkeligt under kølen og båden stoppede totalt. Nå for den! Fuld gas bak og så tilbage og prøve igen. Vi skulle åbenbart HELT ind til klippeøen før der så var vand nok.

Det viste sig dog også at det er en motorbåds havn og her var kun en anden sejlbåd, lidt mindre en vores. Belletap er idag det største skib i en havn, det er vist aldrig sket før.


Her i haven er der ganske hyggeligt vi har været ude og gå et par ture og spist aftensmad under teltet, Nu hænger solen lige med de sidst stråler og giver den sidste varme, inden vi kryper ned i kahytten og ser en film med en kop kaffe og et tæppe.
Vi har idag rundet 600 sømil og der er nu ca. 550 til Haparanda. Vi er næsten en uge foran tidsplanen hvilket er super godt. I morgen sejler i op til Vaddö kanalen, men det skriver vi mere om i morgen.


Sejlet idag: 24 Nm Motor. 5 timer.

Sejlet ialt: 620 Nm


Kommentarer