Dag 35. 01-06-2019. Et helt fantastisk sted! Klik her!


Endelig lagde vinden sig og vi kunne komme videre nord på. Vi tog afsted klokken 9 i total vindstille vejr og lidt overskyet vejr.
Så motoren måtte på arbejde det var også tiltrængt, efter 2 døgn uden landstrøm var batteri- forsyningen nede på 10,1 Volt. Oliefyret kunne ikke mere på så lav spænding og køleskabet kunne heller ikke rigtig finde ud af hvad det ville. Så generatoren måtte på overarbejde.
Heldigvis er båden forsynet med et skillerelæ, som gør at startbatteriet ikke tømmes for strøm.

Klokken 14 ankom vi til Mellanfjärden et lille paradis. Vi fortøjrede båden ved havnens restaurant, faktisk kun 1 meter derfra.


Her er lidt overskyet og små regn, men der er ro og dejligt. Vi måtte ringe efter havnefogden, da vi skulle bruge diesel og vand. Vi havde kun 3 liter vand tilbage. Vandhanerne på broen var ikke åbnet endnu ( vi er jo stadig tidligt på den) så havnefogden og hans kone hjalp med begge dele. 


Fy Fan! Sagde havnefogden, da vi fortalte at vi var på vej til Haparanda. Det høre vi sjovt nok hver gang vi fortæller hvor vi er på vej hen. Svenskerne er nok ikke vant til længere sejlture. God tur og held og lykke! sagde han og rystede opgivende på hovedet.
Det skræmmer os nu ikke. Der er kun 350 sømil mere til det nordligste punkt i den botniske bugt.







Dagen er gået med gåture og ren meditation på agter terrassen med den kønneste udsigt.

Sejlet idag:24 Nm 4,5 Timer. ingen vind og vand med overflade som gele. Overskyet og snusk regn.

Sejlet ialt: 790 Nm.

Kommentarer