Dag 40. 06-06-2019. Bestigning af Skulebjerget! Klik her!


Skulebjerget! Måske ikke verdens højeste bjerg, men en helt fantastik oplevelse at komme op på toppen.

Vi tog den lange vej derop, da liften ikke var i brug. Det tog et par timer til toppen, men det viste sig at toppen ikke var nået. Der var et endnu højere punkt, bagved den top vi stod på. Nå for den da!
Snørebåndende blev strammet og så af sted. der var langt, ad høje skrænter på natur stier.

På toppen var der selvfølgelig en fantastisk udsigt. Det viste sig at bagsiden af bjerget var direkte lodret og man kunne leje en form for klatreudstyr og så tage turen lodret op, ved kun at være hægtet fast til en stålwire. Lige udfordrerene nok til os sømænd.



Belletap, set fra toppen med 100 gange zoom.

Skulebjeget har en verdensrekord. Det har verdens højeste kystlinje. Forstået på den måde, at for 10000 år siden i den sidste istid, var kun toppen af bjerget synligt. Vandet stod i området her 287 meter oppe. 
3 Km tyk is, kunne jorden under isen ikke bære vægten af og hele undergrunden sank næsten 300 meter ned.


Alt hvad der kommer op skal også ned igen. Det skulle vi også.
Vi valgte en rute ned, med gode udfordringer. Som startede sådan her.


Skal lige love for det gik ned ad. Måske lige spændende nok til et par turister. Men ned kom vi og så var der jo kun lige 2 Km hjem til båden. Trætte og med omme fødder kom vi hjem til båden klokken 16.
Vi havde gået 9 Km og 16000 skridt og 77 etager op.
Det blev til en velfortjent morfar i cockpittet da der var nydt en iskold øl. Det her været 25 grader idag så varmen kan vi ikke klage over.

Det var ellers vores plan og sejle lidt i dag. 15 Sømil ud af bugten, Men nej tak! vi bliver her med trætte fusser og lettere solstik.




Stien!

Ps. Sender en varm tak til mine kusiner og deres mænd, for at ha givet mig mygge balsam og spray til min fødselsdag sidst år. I 25 graders varme og svedig som en fyrbøder tiltrækker jeg myg på 100 Km afstand, men den svenske mygge balsam med DEET, funger bare. Tak!

Kommentarer