Dag 45. længere nord på! Klik her!



1000 Sømil er rundet!!

Udkants Sverige! Er vi nået til, en lille bro/havn inde i en bugt. Her er KUN hvad der er mest nødvendigt. Men faktisk ganske hyggeligt.

Vi ankom efter en heftig formiddag og middag ud på havet. 8 m/s og ret så store bølger lige imod os.
Vinden lå så vi lige kunne holde en bidevind kurs, men de store bølger gjorde det anstrengende og på et tidspunkt så jeg noget sort komme flyvende igennem luften nede i kahytten. BANG! sagde det og så havde vi en termokande mindre.

Det var godt nok solskin, men kun 10 graders varme så det rev lidt i kinderne. Vi sejlede godt 15 sømil og besluttede så og kalde det en dag.

Da vi skulle anduve havne broen, havde vi tænkt os bare, at ligge os langskibs, men de havde så langt en lille flyde bro lige midt på kajen, så langskibs var ikke en mulighed. Ud i bugten og gøre et anker klar som vi kunne lade gå fra bådens hæk og så fortøje stævnen mod kajen.

Det blev spændende loggen viste 0,0-0,1 meter vand under kølen og vi havde en stærk sidevind.
Ankeret blev kastet og fik heldvis bid i bunden med det samme, men vi drev som bare pokker med vinden, efter et par forsøg lykkedes det at få stævnen op mod kajen, og Lilli tog det store spring i land med tovværk under armen og i et snuptag fik hun hold på båden, ved at vikle tovet rundt om en lygtepæl som står til aften belysningen. Hun er nu lidt sej når det gælder.


Ankeret har holdt godt i sandbunden hele dagen i god vind, nu har vinden lagt sig så vi kan nok få en rolig nat.

Nu kom vi jo tidligt i land idag. Så vi fik lidt frokost og gik så en tur, men her er absolut ingen ting, kun stilhed og et par autocampere lidt længere væk. Et lille gæstehus er her dog og det er nu okay med et lækkert badeværelse og køkken.
Internettet rækker dårligt herud så vi køre på 3G og ethernet.


Sejlet idag: 16,5 Nm 5 Timer, 1 time på havne manøvre, Bidevind sejlads koldt og store bølger, eller en ok dag fandt efter et stykke tid det rigtig trim i båden som passede til bølgerne og så gik det bare derud af.

Sejlet ialt:1015 Nm.


Kommentarer