Dag 55-56. 21/22-06-2019. Nordkap! Klik her!


Nåede desværre ikke og skrive igår, da vi først var hjemme på hotellet klokken 01.00.

Startede dagen i går fra vores hytte i Finland og kørte mod Nordkap, små 500 km. Vi havde booket værelse på Scandic på Hönningsveg, 30 km syd for Nordkap.

Turen op til toppen af Europa er næsten umulig at beskrive. Først 200 km med skov, skov og mere skov. Så 200 km meget øde og gold fjeld kørsel. Og til slut 100 km endnu mere øde og gold fjeld kørsel med sne og igennem skyer.










Helt alene var vi nu ikke på vej nord på. Vi fulgtes med Baltic Sea rally. Et tysk arrangeret løb for biler med over 20 år på bagen. De kører samme rute som os igennem 10 lande, 7500 km, ingen motorvej og ingen GPS. Det var sjovt og se alle de gamle køretøjer, alt var repræsenteret, lige fra Tuk Tuk'er til en Dansk reg. Lada.
Vi så en hel del autocampere og cyklister med oppakning, som også var på til Nordkap. 




Da klokken var 21 ankom vi til selve Nordkap plateauet. Hvor vi talte med en sød pige i et lille bur, som bestemt mente at vi lige skulle slippe 580 Norske kr. for at køre ind på P-pladsen. Men derefter kunne vi endelig sige at målet var nået.Vi skulle jo se midnat solen.  
Da vi lige ankom var det skyfrit og vi kunne se hele Barentshavet og næsten til Nordpolen, som kun er 2000 km længere nord på. Men her var sindsygt koldt (5 grader og føltes som -3 grader) og det blæste over 20 m/s. Vi var 300 meter over havet og når der kom en sky stod man midt i den. Og så kunne man ikke se en pind og det blev vildt koldt.


Da klokken blev 23, kom der busser op på pladsen. Ved ikke hvor mange, men alle passagerer fra 2 krydstogt skibe skulle tømmes over i busser og køres op til toppen. Der er sgu mange busser.

Lidt over midnat kørte vi ned igen, gjorde et holdt og legede i sneen, cool nok i juni.


Idag den 22/06 er " Hjem turen" begyndt, og fra nu af går det syd på og det bliver varmere og mør-kere om natten. De første 450 km er vi kommet syd på og er booket ind på et hotel i Finland lige midt i hjertet af Lapland.





Kommentarer