Dag 57/58. 23/24-06-2019. " Hjemme" igen! Klik her!


I nat tog vi en ekstra overnatning i Finland, kun 130 km fra båden, men det var jo også vores plan at skulle se julemandens hjem. Så igår overnattede vi på selveste Hotel Santa Claus. Det var et super lækkert hotel med jule pynt over alt.
Selve Santa Village er et område kun med jule ting og alle hoteller hedder et eller andet jule-ligt.
I morges kørte vi så til julemandens hjem.
Et af vores mål var og hoppe over polarlinjen. Det lykkedes fint.


Resten af Julemandens hjem skuffede totalt, kedeligt og kommercielt, intet andet end resturanter og souvenir butikker. Selve Julemanden, som der sjovt nok var 2 af, kunne man komme ind til, hvor der så bliver taget et billeder med julemanden, som så kan købes fra 30 til 45 euro. 


Turen til Nordkap gik lige efter planen. Bortset fra et enkelt blitz lys fra en stærekasse. Vi har kørt 1900 km og fået set noget af det kønneste fra Norge og selve Nordkap. Finland byder også på smuk natur og i tusindvis af søer, dog er her mere fladt og ensformigt at køre igennem landet.

Flere gange på turen har vi mødt vilde rener på selve vejen, hvilket er noget af en oplevelse.


Vi har også holdt ind ved de smukkeste søer og elve, men har været så plaget af myg, at det næsen var umuligt at være ude af bilen.

Elge har vi ikke set, trods kørsel og gå ture i de ødeste skov-områder. 
Alt i alt har det været en meget lang køretur, men vi er glade for at vi har oplevet så meget natur og ikke mindst været på toppen af Europa.

Tilbage til Belletap. 
Det kan nok lige være, at der var en båd som blev glad for at få os tilbage igen.
I morgen skal vi ind til byen og aflevere bilen, og så finder vi ud af om vi sejler videre eller tager en ud hviler dag.



Kommentarer