Dag 60. 26-06-2019. Farvel Sverige! Klik her!


Låst ude,  - hvorfor!

Farvel til Sverige og Haparanda - Goddag Finland. 
Startede dagen tidligt med solskin og dejligt vejr. Var på havnekontoret og fik afregnet for 8 dage = 1200 Svenske kroner, det er okay.
Vi fik gjort båden klar til afgang og var på vej ud klokken 9:30. Men pludseligt, inden for 15 min. så var der drevet skyer ind over hele området og det var totalt tåget. Tågen her oppe har jeg respekt for, så der var ikke andet og gøre end at drikke lidt ekstra kaffe og vente. Klokken 11:00
sejlede vi ud, trods det stadig var lidt tåget. Ude på det åbne vand blæste det godt op til 10 m/s. Vinden kom forfra så vi sejlede bidevind kurs. Rebede storsejlet til andet reb.  Mit gamle sejl havde ikke 2 reb ligesom det nye har. Så det var helt fantastisk, fuldstændig ro i båden og ingen ror press og farten gik lige godt en knob op, over 6 knob på bide vind. 
Det var lige noget Belletap kunne bruge.
Ellers gik sejladsen efter omstændighederne godt. Farten var mellem 5 og 7 knob, det kunne vi ikke klage over og selvom det var tåget og overskyet var det ok varmt, dog havde vi godt med tøj på.
Min gast klare sig godt under sådanne forhold, hun pakker sig lidt sammen i cockpittet og siger ikke så meget, men klare det fint og ingen søsyge eller bekymringer.

Vi ankom til en lille havn i Finland. Her i Finland er det dårligt beskrevet med havne dybder og om det er gæstehavne osv.
Så vi måtte liste os ind i bugten og ind af et havneindløb. Det gik fint nok.


Da vi var kommet på plads gik vi op på broen, som havde et hegn med låge og pigtråd rundt om, for at holde fremmede fra land væk fra bådene.

Porten var åben, så vi kunne godt komme i land. Jeg gik først for at tjekke om porten var låst, det var den ikke, så smækkede jeg den i efter mig... Sådan! Så var den låst, Lilli kunne ikke komme i land og jeg kunne ikke komme ud til båden. Vi snakkede om at jeg måtte i vandet og svømme ud til båden, Men ventede lige en lille time og så kom der heldigvis en motorbåd. De kunne låse døren op. Nu har vi bundet døren med snor til i nat, så vi kan komme i land i morgen.
Efter denne oplevelse spiste vi lækre pandekager, som Lilli havde bagt i går.


Her en del myg, som i rigtig mange, men Lillis opfindelse er perfekt den holder myggene ude af båden og vi kan sove uden myg.

Sejlet idag: 30 Nm 6 Timer stærk vind 8-10 m/s overskyet, lunt, tåget og bølger i perioder op til 3 meter. 1 times motor ud og ind af havne. 2 Reb i storen

Sejlet ialt: 1238 Nm.

Kommentarer