Dag 72. 08-07-2019. Bytur til Umeå! Klik her!


Dagen idag bød på vind og masser af den. I havnen som er beskyttet af øer og skær blæste det 11- 12 m/s og det er min erfaring, at det som blæser inden skærs kan ganges med 2 uden for skærene.

Sol og varme har vi igen haft. Må nok sige at vejret her fejler ikke noget. 9 ud af 10 dage er det bom stille om aftenen og natten med. Men klokken 10 om formiddagen begynder det så og blæse op, og godt ude blæser det så 6-10 m/s. Solen er fremme og det er ca. 20 grader hver dag. Faktisk helt perfekt.


Desværre er det ved og være slut med solskin døgnet rundt. For første gang i godt 40 dage var der i  nat, noget der minder om mørke midt på natten, men det var også meget overskyet. Hvor har vi nydt de helt fantastiske nætter også selvom det har været koldt og vi har måtte krybe ned i båden.

Idag tog vi med bussen ind til Umeå. Det tager kun lige 45 minutter hver vej. En rimelig stor by.
En ting er sikker, by menneske er jeg ikke. 3 kæmpe storcentre lå lige ved siden af hinanden. Gaaab. Det er bare det samme overalt i alle byer. Nå, men vi fik kigget lidt ( på sko til Lillis, sko fetich) og fik en god lunch der inde. Vi gik ned til en stører å, som løb igennem byen. Her var læ og sol, og nogle kæmpe bænke lavet som en sofaer. Helt perfekt, vi fik os installeret der og fik en lille morfar, lige midt i byens jag. 

Inden vi tog bussen hjem igen, fyldte vi 2 store rygsække og en hel bærepose med proviant. Mad skal der til og så må kiloerne arbejdes af når vi kommer hjem igen.

Hvad der skal ske i morgen, ved vi ikke. Det er vinden der bestemmer.
Vi ligger sammen med 2 andre både, en tysk båd hvor der er en bekymret gast, som SKAL være i Sundsval på fredag, da  han skal hjem på job.
Den anden båd er et svensk par som er sejlet fra Göteborg og har været i Haparanda. De havde samme rute som os, men de droppede også Finland. Så er det da ikke kun mig der er tosset.





Kommentarer