Dag 88. 24-07-2019. Tilbage til Finland! Klik her!


På vej tilbage til Åland. En ø gruppe lige mellem Sverige og Finland. Det er finsk, men de taler svensk her, de har også deres eget flag ( ligesom det svenske, men med rødt kors i det gule kors )
Heldigvis havde jeg jo lavet et gæsteflag hjemmefra, et svensk hvor jeg selv har malet det røde kors i.

Nå! Men var det så varmt og sejle 35 sømil i blikstille vejr og 31 grader? Vil nogen spørge. Ja meget!
Faktisk ulideligt, fik et mindre hedeslag på vejen hertil og måtte krybe mig helt sammen foran masten hvor der var 30x30 cm plads med skygge.


Vi ankom til en havn i vest Åland og her er meget populært og alle vil her til. Klokken 16 (17 Finsk tid) kom vi til en havn med 60 pladser og selvfølgelig var alt optaget, men vi var så smadret af varmen at vi ville ikke ud igen, så vi fik mast os ind på en halv plads yderst på broen. Her var nu ok plads og lidt senere kom en finne og lagde sig på os.

Så var det ellers bare på hoved i bassinet, nøj hvor var det lækkert og bliv kølet lidt ned.


Er spændt på Øland, her skulle være så dejligt, men Finland skuffede jo fælt sidst, nu ser vi her. Her hvor vi er nu er det godt. Prisen for en overnatning er 35 Euro, det er det dobbelte af svenske priser.

Det er planen og blive her ud nogen dage og så sejle små ture mellem alle øerne. Ålandsøerne består af 6500 øer, så der bliver noget og navigere efter.


Sejlet idag:37 Nm. 7 timer kun motor, ingen vind, meget varmt.

Sejlet ialt: 1810 Nm.

Kommentarer